حسابداری - مالی

حسابداری - مالی

وبلاگ حاضر در واقع به جهت ارائه اخبار افتصادی،بازار پول و سرمایه و ... و همچنین گردآوری مطالب ، مقالات ، جزوات درسی و دیگر موارد مورد نیاز و کاربردی در حسابداری می باشد. امیدوارم هرچند ناچیز در فراهم آوردن خواسته شما بازدید کننده مفید باشد.
حسابداری - مالی

حسابداری - مالی

وبلاگ حاضر در واقع به جهت ارائه اخبار افتصادی،بازار پول و سرمایه و ... و همچنین گردآوری مطالب ، مقالات ، جزوات درسی و دیگر موارد مورد نیاز و کاربردی در حسابداری می باشد. امیدوارم هرچند ناچیز در فراهم آوردن خواسته شما بازدید کننده مفید باشد.

آزادسازی سهام عدالت تا آبان

رئیس کل سازمان خصوصی سازی از تدوین طرح جدید آزادسازی سهام عدالت در سه فاز خبر داد و با اعلام اینکه فاز اول آن در سه ماهه سوم امسال اجرا می شود، از فشار بخش‌های مختلف برای ابطال واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی گلایه کرد.

  

به گزارش خبرنگار مهر، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در جمع خبرنگاران در مورد آزادسازی سهام عدالت گفت: قرار است این طرح قبل از ماه مبارک رمضان و یا نیمه اول آن به دولت ارایه شود و کلیات و جزییات این طرح پس از ارایه آن به دولت اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه هرچند قرار است به میزان اقساط پرداخت شده سهام آزاد شود اما براساس پیش بینی این طرح می توان با بهره گیری از روش هایی اقساط این سهام را از محل دیگری نیز تامین و سهام بیشتری را آزاد کرد، به طرح قبلی آزادسازی سهام عدالت اشاره و عنوان کرد: در طرح قبلی عبارتی به لایحه بودجه اضافه شد اما مجلس شورای اسلامی آن عبارت را حذف کرد و خواستار دریافت لایحه ای جداگانه در این زمینه شد.

وی ادامه داد: سهام عدالت پرتفوی 100 هزار میلیارد تومانی دارد و در مقایسه با درآمد عمومی 150 هزار میلیارد تومانی می توان گفت که 60 درصد درآمد عمومی کشور را در سال 92 و نصف این رقم را در سال 93 دارا است. سود تخصیصی سهام عدالت تا پایان سال 92 حدود 14 هزار میلیارد تومان بوده که تاکنون کمتر از 10هزار میلیارد تومان آن به خزانه واریز شده است.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: مابقی صرف افزایش سرمایه شده اما باید 44 هزار میلیارد تومان برای بدهی سهامداران سهام عدالت دریافت می شد که کمتر از 30 درصد دریافت شده و با این منوال امیدی برای دریافت طلب دولت در دو سال آینده وجود ندارد. همچنین ارایه سهام کارگران فصلی در استان ها پایان یافته و در تهران نیز تا یک یا دو ماه آینده این سهام به کارگران واگذار می شود.

پوری حسینی درباره افراد جامانده در طرح سهام عدالت اظهارداشت: تلاش شده با افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت هستند اما جا مانده اند همراهی های لازم انجام شود اما از آنجا که جا ماندگی در گروه های 18 گانه ثبت نام شده قبلی به شدت متفاوت است نمی توان حکم کلی برای آن صادر کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت نظارت بر واگذاری ها در ایران چگونه است و چرا برخی از واگذاری ها با تغییر کاربری و یا تعطیلی مواجه شده اند، تصریح کرد: به دلیل اینکه حرف و حدیثی برای واگذاری ها در ایران نباشد هم کارشناسان رسمی دادگستری هم هیات عامل سازمان خصوصی سازی و هم هیات واگذاری احتیاط را شرط کار خود قرار می دهند و واگذاری ها به ارزش روز خالص دارایی ها انجام می شود، ضمن آنکه اگر شرکتی نیز ارزش بازدهی بالاتر از ارزش روز داشته باشد به طور قطع ارزش بازدهی برای آن جایگزین و انتخاب می شود.

وی ارزش گذاری با روش بازدهی را بهترین نوع ارزش گذاری در واگذاری ها دانست و افزود: کمتر از دو درصد واگذاری های سازمان خصوصی سازی با این روش قیمت گذاری شده ضمن آنکه ارزش گذاری با روش حجمی و ریالی نیز تقریبا صفر درصد بوده است.

معاون وزیر اقتصاد گفت: زمانی که سازمان خصوصی سازی ارزش روز خالص داراریی ها و یا ارزش روز جایگزینی را برای قیمت گذاری تعیین می کند این امر به این معنا است که سازمان خواستار فروش زمین، ساختمان و ماشین آلات است و کارخانه نمی فروشد و به همین دلیل تعهدی برای ادامه روند فعالیت ٱن دریافت نمی کند. اگر هم تغییر کاربری داده شود نمی توان آنها را ملامت کرد زیرا قیمت گذاری ها در تمام دوره ها به بالاترین نرخ است.

پوری حسینی، تصریح کرد: البته در مورد شرکت های بورسی نمی توان با قاطعیت چنین حرفی را بیان داشت زیرا ملاک واگذاری شرکت های بورسی تابعی از آخرین قیمت سهام آن شرکت در روز قبل از واگذاری است بنابراین شاید در برخی موارد ارزش روز خالص دارایی های شرکت های بورسی بیشتر از قیمت واگذاری است اما در شرکت های غیربورسی به بالاترین قیمت ممکن شرکت ها قیمت گذاری می شوند.

وی با بیان آنکه براساس ارزیابی های سازمان خصوصی سازی تعداد محدودی از واگذاری ها تغییر کاربری داده شده و یا زمین آن به فروش رسیده است، گفت: براساس بررسی ها کمتر از 15 درصد واگذاری شرکت هایی که سهام کنترلی آن به فروش رسیده با مشکل مواجه است. البته باید بررسی شود که دلیل بروز مشکل در این تعداد از واگذاری ها چیست و آیا این مشکلات به دلیل خصوصی سازی است و یا آنکه دلایلی همچون تحریم و شرایط اقتصادی و یا سایر موارد دارد.

وی گفت: هرچند نظارت و ارزیابی سازمان خصوصی سازی در سال های گذشته همواره وجود داشته اما مطلوب نبوده لذا با توجه به تجهیز نرم افزار و سخت افزام در سازمان خصوصی سازی در سال 93 امیدواریم تا پایان سال گزارش جامعی از واگذاری های سهام کنترلی ارایه شود.

پوری حسینی گفت: سازمان خصوصی سازی برای اولین بار دو هفته پیش اسامی شرکت های قابل واگذاری در سال جاری را روی سایت این سازمان قرار داد که براساس آن اسامی 186 شرکت به ارزش یکصد هزار میلیارد تومان را شامل 27 شرکت بسیار بزرگ، 76 شرکت بزرگ، 31 شرکت متوسط و 31 شرکت نسبتا کوچک به همراه چندین سهام خرد را در این فهرست قرار داده است.

رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: شرکت هایی که سهام آنها بیش از هزار میلیارد تومان است درگروه شرکت های بسیار بزرگ، شرکت هایی که ارزش آنها بین یکصد هزار تا هزار میلیارد تومان است شرکت های بزرگ و شرکت های بین 10 تا 100 میلیارد تومان در گروه شرکت های متوسط هستند. از آنجا که سال جاری سال پایان واگذاری ها برای گروه های یک و دو است امیدواریم بازاریابی مناسبی برای واگذاری سهام این شرکت ها صورت گیرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: 99 درصد از این سهام به صورت بلوکی عرضه می شود و بین 10 تا 20 درصد این مبلغ حصه نقدی است و به همین دلیل درآمد بودجه ای آن بین 15 تا 20 هزار میلیارد تومان خواهد بود و به همین دلیل تمام این درآمدها در سال های آتی محقق می شود.

واگذاری استقلال و پرسپولیس

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در واگذاری سهام این دو تیم دو موضوع مطرح است که سازمان خصوصی سازی در مورد آنها از هیات وزیران خواستار تعیین تکلیف شده است. موضوع اول انتقال دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از گروه دو به یک واگذاری ها است که براساس قانون اصل 44 باید 100 درصد سهام شرکت های گروه یک به بخش خصوصی واگذار شود اما در گروه دو، 80 درصد سهام به بخش خصوصی واگذار می شود و 20 درصد باقی مانده نزد دولت می ماند.

وی با اشاره به اینکه هیات واگذاری علاقه مند به واگذاری 100 درصد سهام این دو باشگاه است، تاکید کرد: این اتفاق نیازمند مصوبه هیات واگذاری است و انتقال این دو شرکت از گروه دو به گروه یک واگذاریها از اختیارات هیات وزیران بوده و از عهده سازمان خصوصی سازی خارج است.

پوری حسینی در مورد موضوع دوم نیز گفت: پیش تر عنوان شده بوده که دو ورزشگاه مرغوبکار و درفشی فر به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس واگذار شده اما این موضوع در دفاتر این دو تیم عمل نشده که باید در این خصوص نیز شفاف سازی شود و از دولت خواستیم در این دو مورد اظهار نظر کند.

وی گفت: وزارت ورزش برای اینکه این دو باشگاه از دور بعدی لیگ عقب نمانند هیات مدیره ای را انتخاب کرده است تا زمان خصوصی سازی آنها فرارسد که امیدواریم این هیات مدیره ها صورت های مالی بدون اشکال و شفاف ارایه شود.امیدواریم در سه ماهه دوم و یا سوم سال جاری واگذاری این باشگاه ها انجام شود.

معاون وزیر اقتصاد درباره نامه یکی از دو مدیران یکی از این باشگاه ها در خصوص منعکس نشدن دارایی 300 میلیارد تومانی درصورت های مالی این باشگاه ها نیز اظهار داشت: تاکنون نیز این رقم در صورت های مالی افشا نشده و این ادعا احتمالا ادعای محکمی نبوده و آن باشگاه چنین سندی را برای ارایه در اختیار ندارد اما امیدواریم دارایی ها به درستی تقویم و به سازمان خصوصی سازی ارایه شود.

وی درباره عملکرد دو ماهه سازمان خصوصی سازی نیز افزود: حدود 2400 میلیارد تومان سهام در دو ماهه ابتدای سال به فروش رسیده و این در حالی است که در این مدت مصوبه رد دیون نیز نداشتیم و تمام سهام عرضه و فروخته شده است. وظایف بودجه ای سازمان 10 هزار و 400 میلیارد تومان است و در این صورت باید 40 تا 45 هزار میلیارد تومان سهم باید به فروش برسد تا این رقم محقق شود که کار دشورای است.

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: از آنجا که سال گذشته وضعیت مالی خزانه نامناسب بود موضوع واگذاری ها و دریافت منابع از اهمیت ویژه ای برای دولت برخوردار بود. امیدواریم نیاز خزانه به درآمدهای واگذاری با رونق اقتصادی کشور کاهش یابد زیرا دولت خواسته اش این است که خصوصی سازی در راستای اعتلای اقتصاد و ارتقای توانمندی بخش خصوصی انجام شود.

پوری حسینی با اشاره به تصویب آیین نامه ای در راستای تفاوت قائل شدن برای خریداران بخش خصوصی و تعاونی ها و خصولتی ها(شبه دولتی ها)، گفت: به موجب این آیین نامه اگر بخش خصوصی واقعی خریدار باشد سازمان خصوصی سازی می تواند در ثمن معامله و اقساط تخفیف هایی را در نظر گیرد.

وی اظهار داشت: براساس بررسی های سازمان خصوصی سازی کمتر از 12 درصد خریداران بلوکی بخش خصوصی واقعی بوده که البته این آمار توسط برخی مراجع کمتر از این رقم و حدود سه درصد اعلام شده است.

پوری حسینی از فشار بخش های مختلف برای ابطال واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی گلایه کرد و گفت: اگر خریداران به نوعی به دولتی ها و شبه دولتی ها وابسته باشند مشکلی ایجاد نمی شود اما زمانی که بخش خصوصی واقعی خریدار باشد، فشارهای مختلف برای ابطال مزایده آغاز و فشار سنگینی به سازمان خصوصی سازی وارد می شود. زمانی که سازمان خصوصی سازی شرکتی را به بخش خصوصی واقعی واگذار می کند برای آن کف و هورا نمی کشند بلکه فشارها آغاز می شود که امیدواریم این روند اصلاح شود.

افت شاخص بورس

معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که تداوم افت شاخص کل بورس و وضعیت بازار سرمایه چه تاثیری بر واگذاری ها خواهد داشت، گفت: اگر وضعیت شاخص بورس به همین منوال باشد و صاحبان سرمایه ترجیح دهند در زمینه سهام سرمایه گذاری نکنند سازمان خصوصی سازی هم در واگذاری ها توفیق چندانی نخواهد داشت البته شرکت هایی که دارای قیمت های بالایی هستند غیر بورسی هستند و محل فروش آنها بورس نیست.

وی ادامه داد: افت شاخص بورس سیگنالی برای بازار سرمایه است اما امیدواریم با اقدامات دولت برای ساختار اقتصادی و رفع موانع سیاسی رونق به بازار سرمایه بازگردد البته این به آن معنا نیست که بازار سرمایه حبابی شود بلکه افزایش قیمت و شاخص باید معنادار و دارای پشتوانه باشد.

رئیس سازمان خصوصی سازی موفقیت فروش یکصد هزار میلیارد تومان سهام توسط این سازمان را منوط به عوامل مختلف دانست و افزود: سازمان خصوصی سازی موظف است اقدامات خود را انجام و بازاریابی کند. شاید به دلیل افت شاخص در بازار سرمایه توقف موقت در عرضه های سازمان خصوصی سازی انجام شود.

وی از مذاکرات متقاضیان خارجی برای خرید شرکت های سازمان خصوصی سازی خبر داد و گفت: یک گروه ایتالیایی مذاکراتی را در این راستا با سازمان خصوصی سازی انجام داده و برای خرید برخی از شرکت ها اعلام آمادگی کرده اند.

پوری حسینی تصریح کرد: علاوه بر سرمایه گذاران خارجی، ایرانیان مقیم خارج کشور نیز برای واگذاری ها مد نظر هستند و تلاش شده اطلاع رساع رسانی در سامانه سازمان خصوصی سازی در بخش لاتین ارتقا یابد ضمن آنکه اطلاعات از طریق مراکزی که ارتباطات اقتصادی دارند نیز برای ارایه اطلاعات شرکت ها به سرمایه گذاران در دستور کار است.

به گفته وی، متقاضیان خارجی تاکنون درخواست هایی را برای خرید برخی از نیروگاه ها، پتروشیمی ها و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) به سازمان خصوصی سازی ارایه کرده اند اما این تقاضا منوط به نهایی شدن قیمت گذاری و انتشار آگهی و عرضه است. با توجه به مذاکرات انجام شده به نظر می رسد 15 تا 20 شرکت متقاضی خارجی بالقوه وجود دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.