حسابداری - مالی

وبلاگ حاضر در واقع به جهت ارائه اخبار افتصادی،بازار پول و سرمایه و ... و همچنین گردآوری مطالب ، مقالات ، جزوات درسی و دیگر موارد مورد نیاز و کاربردی در حسابداری می باشد. امیدوارم هرچند ناچیز در فراهم آوردن خواسته شما بازدید کننده مفید باشد.

حسابداری - مالی

وبلاگ حاضر در واقع به جهت ارائه اخبار افتصادی،بازار پول و سرمایه و ... و همچنین گردآوری مطالب ، مقالات ، جزوات درسی و دیگر موارد مورد نیاز و کاربردی در حسابداری می باشد. امیدوارم هرچند ناچیز در فراهم آوردن خواسته شما بازدید کننده مفید باشد.

7 کالای اساسی در فهرست 10 محصول عمده وارداتی


براساس تازه ترین آمار گمرک ایران در سال گذشته هفت محصول عمده کشاورزی و غذایی شامل برنج، کنجاله، ذرت دامی ، گندم، شکر تصفیه نشده، روغن خام و سویا عمده ترین محصولات کشاورزی و غذایی وارداتی به کشور در بین 10 محصول عمده وارداتی بودند.نگاهی به اقلام وارد شده به ما نشان می دهد که بیشترین سهم واردات در بخش کالاهای اساسی است.این در حالی است که در بند 6 از سیاست های ابلاغی رهبری انقلاب، افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی به ویژه در اقلام وارداتی، یکی از الزامات اقتصادمقاومتی برشمرده شده است.


 

 

هفت کالای اساسی در فهرست اقلام عمده وارداتی

به گزارش ایسنا،براساس تازه ترین آمار گمرک ایران در سال گذشته هفت محصول عمده کشاورزی و غذایی شامل برنج، کنجاله، ذرت دامی ، گندم، شکر تصفیه نشده، روغن خام و سویا و پالم اولئین(روغن گیاهی) عمده ترین محصولات کشاورزی و غذایی وارداتی به کشور در بین 10 محصول عمده وارداتی بودند. همچنین خودروهای با حجم سیلندر 1000 تا 1500 سانتیمتر مکعب، مکمل های دارویی فاقد تولید داخل و ماژول نمایشگر نیز سه محصول دیگر عمده وارداتی در سال قبل بودند. از نظر ارزش واردات به ترتیب خودرو ، برنج، کنجاله، ذرت دامی، گندم، شکر تصفیه نشده، ماژول نمایشگر، روغن خام، سویا و پالم اولئین رده های اول تا دهم عمده ترین محصولات وارداتی را به ایران در سال 1392 به خود اختصاص دادند. ارزش واردات این 10 قلم کالا در سال قبل به ترتیب به 2.863، 2.300، 1.827، 1.527، 1.273، 832، 828، 783، 766 و 638 میلیون دلار رسید.

27درصد ارزش کل واردات کشور

در بین 10 قلم کالای عمده وارداتی بیشترین رشد واردات مربوط به خودروهای با حجم سیلندر 1000 تا 1500 سانتیمتر مکعب به میزان 452 درصد و برنج به میزان 74.5 درصد بوده است. بیشترین افت واردات هم مربوط به گندم به میزان 50.6 و شکر تصفیه نشده به میزان 22.3 درصد بوده است. این 10 قلم کالا در مجموع از نظر ارزشی حدود 27 درصد و از نظر وزنی حدود 45 درصد از کل واردات را به خود اختصاص دادند.

عضوکمیسیون کشاورزی: واردات با اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد

درهمین رابطه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درگفت و گوباخراسان، بابیان اینکه تازمانی که واردات انجام بشود، تولید داخل قوت نمی گیرد افزود: برای ایجاد اقتصاد مقاومتی باید از واردات کالاهای اساسی جلوگیری شود.بیرانوند گفت: باید تا حد امکان از خرید کالاهای خارجی پرهیز شود وهمان طور که وزیر کشاورزی هم از برنامه این وزارت خانه برای قطع واردات گندم در طول 4سال خبر داد، با راهکارهای مناسب می توان از واردات کالاهای اساسی جلوگیری کرد.وی با بیان اینکه سالانه بیش از100 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود، گفت: در حال حاضر در بخش کشاورزی 25 درصد محصولات ضایع می شود که در صورت جلوگیری از آن بخش زیادی از غذای مردم تأمین می شود.

اسماعیل نیا: خود اتکایی در تولیدات کشاورزی امکان پذیر است

عضو دیگر کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در پاسخ به این سوال خراسان که عوامل تحقق اقتصادمقاومتی در حوزه کشاورزی چیست؟ گفت: در بخش کشاورزی باید به سمت کاهش هزینه های تولید و افزایش عملکرد کمی و کیفی حرکت کنیم.همچنین، علاوه بر مدیریت جامع و صحیح، باید مشکلات تغییر الگوی کشت، واسطه گران و دلالان، صنایع تبدیلی و تکمیلی، مکانیزاسیون، مصرف آب و خاک بخش کشاورزی هرچه سریعتر برطرف شود.اسماعیل نیا بابیان اینکه با وجود پتانسیل ها و ظرفیت های مناسب در کشور، خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی امکانپذیر است افزود:درگزارش اخیر وزیر جهادکشاورزی جای سیاست های اقتصاد مقاومتی کمرنگ دیده شده بود که قرار شد برنامه هایش را به صورت جزئی تر ارائه کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی: واردات کالاهای اساسی استقلال کشور را نشانه گرفته است

درهمین زمینه،رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه نگاهی که اکنون ما با آن کالاهای اساسی را وارد می کنیم نگاه انحرافی و غلط است که استقلال کشور را نشانه رفته است، به خانه ملت گفت: تولید ماده آلی خاک در کشور به طور متوسط یک درصد است اما اخیراوزیر کشاورزی این رقم را نیم درصد اعلام کرد اما در دنیا این رقم 4 درصد است. در اینجا این سوال مطرح می شود که ما چه برنامه ای برای ارتقای تولید خاک در کشور داریم تا بتوانیم محصولات بسیاری را تولید کنیم وباتوجه به اینکه امروز راندمان آب در کشور 35 درصد است آیا برنامه ای برای ارتقای تولید آب در کشور وجود دارد؟رجایی در خصوص سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی تأکید کرد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید به میزان سهم ارزش افزوده در تولید کشور و تولید ناخالص داخلی افزایش داشته باشد و به طور حتم با 3 درصد سرمایه گذاری به هیچ جا نخواهیم رسید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.