گمانه زنی ها در مورد میزان افزایش قیمت بنزین در میان مردم شدت گرفته است. اگرچه مسئولان دولتی تاکنون در مورد نرخ جدید بنزین در گام دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها سکوت کرده اند، اما به گفته معاون اجرایی رئیس جمهور می توان گفت که محتمل ترین و نزدیکترین سناریوی قابل اجرا، بنزین 700 تومانی به نرخ دولتی و 1000 تومانی به نرخ آزاد است. در این میان،معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز قیمت قطعی برای بنزین تصویب نشده است،تاکیدکرد: قیمت قطعی بنزین تا شب قبل از افزایش قیمت اعلام نمی شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز قیمت قطعی برای بنزین تصویب نشده است، گفت: قیمت قطعی بنزین تا شب قبل از افزایش قیمت اعلام نمی شود. به گزارش تسنیم،اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح دیروزدر حاشیه نشست سراسری استانداران و فرمانداران سراسر کشور در پاسخ به سؤالی در خصوص قیمت قطعی بنزین در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، تصریح کرد: هنوز قیمت بنزین اعلام نشده، چرا که بنزین جزو کالاهایی است که در مقطعی که بخواهیم اجرا کنیم شب قبل از آن اعلام می شود و هنوز قیمت قطعی برای آن تصویب نشده است.
در همین رابطه، معاون اجرایی رئیس جمهور هم در این نشست،۳۰فروردین یا اول اردیبهشت را زمان اعلام نرخ حامل های انرژی از سوی دولت اعلام کرد. شریعتمداری درباره اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها گفت: نگرانی ما این است که مبادا نیازمندان از قلم بیفتند از این رو با تبلیغات درست از ثبت نام افراد متمکن جلوگیری می کنیم و این موضوع را هم پنهان نمی کنیم.وی نسبت به اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها انتقاد کرد و افزود: در مرحله اول علیرغم وجود قانون قطعی و روشن پرداخت نقدی غیر هدفمند یارانه ها به عموم مردم انجام شد یعنی ما جزئی از بندهای قانون هدفمندی را اجرایی کردیم و در مجموع 138 هزار میلیارد تومان بابت هدفمندی پرداخت شد که هر ماه 11 میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم.
شریعتمداری،تاکید کرد: از دیگر ماموریت های مورد انتظار دولت ایجاد آرامش در بازار می باشد و ضروری است که با پایش بازار و وضعیت کالا و خدماتی که وابستگی بیشتری به حامل های انرژی دارند افزایش نرخ حامل های انرژی مورد مراقبت بیشتری قرار گیرد. وی افزود: بخشی از افزایش قیمت حامل های انرژی از قبل اعلام شده و دولت طی بخشنامه ای هرگونه افزایش قیمت را در زمان اجرای هدفمندی یارانه ها ممنوع اعلام نموده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور،در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بنزین امسال تک نرخی می شود یا دو نرخی گفت: این دو دیدگاه است برخی معتقدند تک نرخی باشد و برخی معتقدند که دو نرخی باشد اما کارت سوخت های شهروندان همچنان معتبر است. در عین حال،شریعتمداری،در گفتگو با باشگاه خبر نگاران،درباره احتمال تک نرخی شدن قیمت بنزین گفت: این احتمال وجود دارد که بنزین تک نرخی شود. از سوی دیگر وی در گفتگو با تسنیم اظهار کرد: در مقطع کنونی بعید است بنزین تک نرخی شود . به گزارش واحد مرکزی خبر، شریعتمداری افزود: نرخ بنزین، گازوئیل و سی ان جی از اواخر فروردین تا حداکثر پایان اردیبهشت تعیین و اعلام خواهد شد.
با این وجود، میزان افزایش قیمت حامل های انرژی ونگرانی ازفشار برطبقات آسیب پذیر در حالی مطرح می شود که مشاور اقتصادی رییس جمهور خبر ازافزایش قیمت حامل های انرژی به میزان یک دهم مرحله اول هدفمندی می دهد.مسعود نیلی در مورد تغییرات قیمت حامل های انرژی گفت: وضعیت حوزه انرژی و آلودگی هوا ایجاب می کند که قیمت ها با شیب تندی افزایش یابد، اما شرایط اقتصادی کشور این اجازه را نمی دهد که شوک حدود 550 درصدی مرحله اول در سال 89 بار دیگر به قیمت حامل ها وارد شود. به گزارش ایسنا،نیلی تاکید کرد: به طور متوسط به اندازه جبران تورمی که در سال 91 و 92 پشت سر گذاشتیم، قیمت حامل های انرژی افزایش می یابد، یعنی حدود یک دهم افزایشی که در فاز اول رخ داد بنابراین مردم نگران رشد یکباره قیمت ها نباشند.
نیلی هم چنین به ضرورت دریافت مجدد اطلاعات خانوارها و ثبت نام برای دریافت یارانه از سوی متقاضیان اشاره کرد و افزود: درست است که مردم یکبار ثبت نام کرده اند، اما باید توجه داشت که در آن زمان جمعیت افزایش یافت و اکنون حدود 77 میلیون و 500 هزار نفر حساب اعلام شده ای دارند که یارانه دریافت می کنند. وی یکی از مهم ترین مسائلی که ثبت نام مجدد و شناسایی مشمولین واقعی دریافت یارانه را ضروری می کند، کسری بودجه عنوان کرد و گفت: در خوشبینانه ترین حالت درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی در سال 92 در حالی 28 هزار میلیارد تومان بوده و به خزانه واریز شده که 42 هزار میلیارد تومان پرداختی یارانه نقدی بیانگر کسری بودجه 14 هزار میلیارد تومانی منابع است. نیلی اضافه کرد: کسری 14 هزار میلیاردی یارانه نقدی در حالی رقم می خورد که کل بودجه جاری آموزش و پرورش کشور با حدود 17 هزار میلیارد تومان با این رقم قابل مقایسه است یا این که بودجه بهداشت و درمان و یا بودجه عمرانی کل کشور در سال های اخیر کمتر از این مقدار است. وی تاکید کرد: نمی خواهم بگویم که 42 هزار میلیارد تومان پرداخت یارانه نقدی چه رقم بزرگی است، اما مردم باید بدانند که حتی با کسری بودجه ناشی از واریز 45 هزار تومان در هر ماه می توان چه خدمات قابل ملاحظه ای در حوزه درمان، بیمه و یا آموزش و پرورش ارائه کرد. می توان مدارس مناطق محروم را ساماندهی کرد که دیگر اتفاقات شین آباد تکرار نشود. عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که از 14 هزار میلیارد تومان کسری بودجه در سه سال گذشته می توانستیم حدود 42 هزار میلیارد تومان را در تولید و یا تکمیل طرح های عمرانی استفاده کنیم، یادآور شد: در نتیجه این امر کسانی که امروز از دولت یارانه دریافت می کنند، در این مدت صاحب شغل شده و از یارانه 45 هزار تومانی بی نیاز می شدند.
وی در ادامه با اشاره به حمایت های دولت در هنگام ایجاد تحولات قیمتی گفت: در هنگام تحولات قیمتی تا زمانی که اقتصاد خود را با شرایط و فعالیت های جدید تطبیق دهد فشار هزینه ای به خانوارها و تولید وارد خواهد شد، بنابراین دولت ها در سراسر دنیا کمک هایی را براساس سیر تکاملی مشخصی اعمال می کنند اما آنچه که در کشور ما رخ داده برعکس سیاست های روز دنیا بوده و کمک ها فراگیر، غیرمشروط، بدون قید زمانی و فزاینده در طول زمان است، این در حالی است که وجود بودجه ای متوازن نیز در چند سال گذشته حس نشده است.
درهمین رابطه،علی ربیعی در همایش مشترک استانداران و فرمانداران سراسر کشور،گفت: پس از اینکه آمار افرادی که کمتر از ۶۰۰ هزار تومان حقوق می گیرند، مشخص شود برنامه مهمی برای این افراد خواهیم داشت.به گزارش واحد مرکزی خبر،وی افزود: سبد کالا به گونه ای توزیع می شود که مردم بتوانند آزادانه و به شکل کارتی خرید کنند.یادآور می شود درآمد زیر600هزارتومان پایین ترین سطح در آمدی است که در فرم های ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی تعیین شده است.
خراسان - سهشنبه 1393/01/19 شماره انتشار 18656